La crisi dels cogombres i l’enquesta epidemiològica

Els cogombres no apareixen per ara en el comunicat de ECDC.

Brot d’E coli Shiga productor de toxines a Alemanya
actualització epidemiològica, 30 maig 2011

ECDC

El 22 de maig, Alemanya va informar d’un augment significatiu en el nombre de pacients amb síndrome hemolítica urèmica (SHU) i diarrea amb sang causades per E. coli Shiga productora de toxina (STEC).

Des del 2 de maig, s’han conegut 329  casos de SUH . Si bé el SUH s’observa generalment en nens menors de 5 anys d’edat, en aquest brot de la gran majoria dels casos són adults, i més de dos terços són dones. Tres dels casos de SUH han mort. Les investigacions preliminars indiquen que el serogrup O104 (Stx2-influx positiu, EAE-negatiu) podria ser l’agent causal.

L’origen del brot es troba sota investigació, però el menjar contaminat sembla el mitjà més probable de la infecció. Actualment no hi ha cap indici que la llet crua o de carn estigui associada amb el brot.

La majoria dels casos són de, o té antecedents de viatge al Nord d’Alemanya (principalment a Hamburg, nord de Baixa Saxònia, Mecklenburg-Pomerània Occidental). Dins de la UE, Suècia, Regne Unit, els Països Baixos i Dinamarca han reportat casos de síndrome urèmica hemolítica, relacionats amb el brot.

Amb base a la informació disponible, els casos es limiten a tenir un historial d’exposició a Alemanya (sobretot el nord). El vehicle del brot encara no ha estat identificat i les investigacions estan en curs intensiu. Els resultats d’aquestes investigacions són determinar l’avaluació d’aquest risc. La identificació ràpida dels casos sospitosos vinculats a aquest brot, dins d’Alemanya o entre persones que han viatjat a Alemanya des de principis de maig, és essencial per prevenir el desenvolupament de malalties greus.

STEC és un grup d’Escherichia coli patògenes (E. coli) ceps capaços de produir toxines Shiga, amb el potencial de causar una malaltia greu intestinals i sistèmics en humans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s