El sendentarisme comença a la guarderia

Alguns estudis descriuen el sendentarisme com l’epidèmia dels nostres temps. La manca d’exercici,  sobretot a les grans ciutats, va en augment. Les nostres ocupacions, els transports, els espais reduïts i les noves tecnologies fan que cada vegada en moguem menys. Un alt percentatge de persones no porten a terme cap mena d’ activitat física en detriment de la seva salut. El sobrepès i l’ obesitat i també afeccions cardíaques, la diabetis, diferents tipus de càncer,  el debilitament dels ossos i dels músculs i alguns transtorns psicològics podrien evitar-se amb l’activitat física.

El sedentarisme ens acompanya en totes les etapes de la nostra vida. Els nens ja no corren al carrer o al parc i dediquen el lleure a la televisió, la videoconsola i Internet mentre que molts dels adults romanen asseguts als seus treballs i disposen de poc temps per a l’oci.

Una enquesta recent realitzada a Ohio planteja que, de fet, el sedentarisme ja comença a la guarderia. Els seus autors apunten “els riscos potencials de les àrees d’esbarjo, la concentració en l’aprenentatge escolar i uns equipaments que no promouen la recreació” com a causes de la reducció de l’activitat física dels més petits. Fins i tot els jocs dels més petits es troben limitats, en unes edats on el desenvolupament psicomotriu és bàsic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s