DXY, una xarxa social mèdica xinesa amb quasi 3 milions d’usuaris

Les comunitats online mèdiques comencen a mirar vers la Xina. Fins ara, es considerava els Estats Units precursors de les xarxes socials tant per als professionals d’aquest rang com per als e-pacients. Però, el gegant asiàtic està prenent avantatge. El portal mèdic en xinès DXY ja s’apropa als 3 milions d’usuaris, seguit de Haoyisheng que supera els dos milions.

DXY, segons explica el seu fundador, Tiantian Li, en una entrevista amb la periodista Denise Silber, del 16 de febrer, “és una plataforma oberta per a intercanviar idees, trobar col·laboradors i coautors i publicar resultats”. Entre els temes més seguits es troben la discussió de casos, les notícies mèdiques i les webs de líders d’opinió.

Alhora, DXY, “s’ha convertit en un refugi espiritual per uns metges esgotats.” Argumenta Tiantian Li. “Els metges a la Xina estan isolats, han d’estudiar durant tota la seva vida, fer investigacions tant si com no, afrontar la mort, el seu salari és més aviat baix, certs pacients no els tenen confiança i, fins i tot de vegades, els ataquen.” Per això, DXY esdevé, al mateix temps, un lloc on parlar i intercanviar impressions amb els seus col·legues.

DXY també ha creat un funció “Twitterlike” dedicada a la difusió universitària i una aplicació mòbil per iPhone, iPad i Android amb més d’un milió de descàrregues en els darrers 6 mesos.

Tiantian Li intervindrà en el proper congrés sobre xarxes socials mèdiques, Doctor 2.0&You, que tindrà lloc a Paris, els propers 23 i 24 de maig.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s