Telemedicina, ciència ficció o realitat

Les infinites opcions que ofereixen les TICS fan pensar en una evolució cap a la telemedicina en un furtur més o menys pròxim. Les noves tecnologies podrien oferir una millor assistència personalitzada, sense haver de sortir de casa, per a certs malalts crònics i gent gran contribuint alhora a un estalvi dels recursos.

Cada vegada sorgeixen més investigacions que s’orienten cap a programes de nova generació de serveis d’ e-benestar i e-salut amb múltiples aplicacions per a la cura dels pacients, basats en xarxes sense fils, sensors portables, entorns intel·ligents, sistemes de localització Internet mòbil

Potser d’aquí a un temps ja no serà ciència ficció la cita virtual amb el metge per videoconferència amb l’ajut de diferents dispositius que recullin mesures com ara la pressió arterial, el nivell de sucre o d’oxigen en sang i d’altres dades sobre l’estat del malalt. De la mateixa manera, aquests enginys també premetrien realitzar un seguiment remot de l’evolució d’un pacient, des de l’hospital, per mitjà de la monitorització dels seus paràmetres biomètrics, detectant així qualsevol variació o anomalia.

La telerehabilitació, realització de teràpies a distància amb un control dels progressos, la teleassistència domiciliària, on pitjant un botó en forma de medalla o situat en el braçalet, la persona afectada entra en contacte telefònic amb el centre, o bé la localització mòbil, que transmet informació sobre la ubicació d’un pacient i d’eventuals incidències com ara impactes o caigudes, són alguns dels avenços que es comencen a albirar.

Neus Casasa. Periodista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s