Projecte Microbioma Humà

Més de 10000 espècies de bacteris, virus i fongs viuen en el nostre cos

El Projecte Microbioma Humà (HMP), dirigit per la Universitat de Harward, en què participen prop de 80 institucions, ha començat a desvelar el codi genètic de les vora 10.000 espècies de bacteris, virus i fongs que els científics creuen que viuen en el nostre cos.

Cada persona acull prop de 5 milions de gens microbians que sumen 100 vegades més que els humans. Segons els resultats de cinc anys de recerca publicats a la revista “Nature”, de moment, s’haurien desxifrat les seqüències d’ADN de 350 d’aquests microorganismes, entre els quals s’han identificat uns 100 patogens inofensius que, en determinades circumstàncies, poden causar malalties.

La investigació, realitzada en una mostra d’individus sans, posa en evidència que, igual que el nostre codi genètic, el mapa biòmic de cada ser humà és únic, depenent de diferents factors intrínsecs i mediambientals.

Els microbians juguen un paper molt important en diferents funcions del nostre metabolisme com ara la digestió d’aliments o la reducció de la inflamació, creen compostos útils pel nostre organisme, ajuden a repel·lir agents nocius i, en general, resulten beneficiosos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: