Es demostra el que tothom sabia. El fred afavoreix els refredats

20 maig 2013
Denver, Colorado

Els virus del refredat es desenvolupen millor en condicions fredes

Les temperatures gelades refreden la resposta immune contra el refredat comú.

Un nou estudi publicat a Nature suggereix que la saviesa popular és correcta: Les temperatures fredes augmenten la propagació dels virus que causen el refredat comú.
Els científics finalment han confirmat el que els pares han advertit des de fa segles – que agafar fred pot provocar un refredat.

 

Un equip de la Universitat de Yale a New Haven, Connecticut, va descobrir que les baixes temperatures frenen les defenses naturals contra un rinovirus, la principal causa dels refredats estacionals, en ratolins i en cèl · lules de les vies respiratòries humanes. “El que mostrem aquí és una interacció dependent de la temperatura entre l’hoste i el virus”, diu el líder de l’equip Ellen Foxman, qui va presentar les dades el 19 de maig en una conferència de la Societat Americana de Microbiologia.
Els refredats són més freqüents durant l’hivern, i els investigadors han sabut fa dècades que molts rinovirus prefereixen temperatures més baixes: es repliquen millor en les vies respiratòries superiors que no ho fan en l’ambient més càlid dels pulmons. Però els esforços per vincular l’aparent preferència de temperatura dels virus i les fluctuacions estacionals en la incidència han produït resultats mixtos.

 

El 2005, per exemple, els investigadors de la Universitat de Cardiff, Regne Unit, van fer submergir els peus a  persones sanes en aigua gelada per mostrar que l’exposició al fred podria marcar el començament d’una infecció de les vies respiratòries superiors. Però no van poder explicar per què era així. I molts altres estudis no han trobat relació entre la temperatura i taxes de infección.
En un intent per resoldre l’enigma de fred, Foxman i els seus col · legues de Yale van estudiar ratolins susceptibles a un rinovirus ratolí específic.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s