Necessites formació! Però quina?

Necessites formació

 

Amb els metges de família tothom s’atreveix. Sembla que 6 anys de carrera, 4 d’especialitat i x de pràctica assistencial no serveixen per res. Qualsevol superespecialista en sap tant del tema que fins i tot sap el que necessiten en formació els metges de família.

Parlem de formació continuada: Hèlios Pardell ja ens advertia  de la necessitat  de l’aprenentatge tot el llarg de la vida, cosa que per altra banda tenim ben interioritzada la majoria de metges.

Amando Martín Zurro ens aclareix conceptes: una cosa és el desenvolupament professional continu individual (DPC) i una altra la carrera professional. Com que es troben estretament relacionats es poden confondre.

El DPC individual es el procés a través del qual  una persona que exerceix una professió manté i millora el seu grau de competència i  comprèn els àmbits del coneixement, habilitats, capacitats i actituds.

Però, en què ens hem de formar? Sackett ja ens advertia que els professionals necessitem formar-nos… en aquelles matèries que no demanem per formar-nos! Per tant, les enquestes de necessitats formatives dels professionals són més aviat una pèrdua de temps.

És des de l’àmbit de l’atenció primària, i amb la perspectiva de ser més resolutius i sobretot de la seguretat del pacient, que ens cal decidir les prioritats formatives.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s