Equips de Base Associativa en temps de canvis

Els equips de base associativa (EBAs) han celebrat la seva 18a jornada anual sota el títol sostenibilitat i eficiència en salut.

En moments convulsos de concursos plens d’incerteses, s’hi han debatut uns quants temes amb perspectiva de canvi.

La novetat, les expectatives que ha creat la compra de l’especialitzada des de l’atenció primària.

La llum verda, la participació de Pediatria del Pirineu(PAS) @PedPirineus), primera cooperativa de professionals incorporada a ACEBA.

El Sergi Gonzalez, gerent de PAS i consultor d’organitzacions ens va fer un repàs del que són les cooperatives i quines semblances tenen amb la resta d’EBAs (que complementa l’entrada sobre el tema que vam fer recentment).

Conceptes destacats:

Les diverses EBAs són les úniques empreses que asseguren que les decisions del capital societari estiguin sota el control dels treballadors.

La resta d’organitzacions, siguin públiques o privades estan fonamentades en la dissociació entre capital societari i treball. És a dir que el control del capital i les responsabilitats societàries de les decisions són exercits per altres figures o grups d’interès.

I rebla el qual: això és així, tant en les administracions públiques com en moltes organitzacions del tercer sector com en les empreses de capital.

Ara bé, lamentablement ni això ni els bons resultats deles EBAs, que ara es poden contrastar objectivament en la central de resultats són condicions suficients per fer créixer aquest tipus d’organitzacions en el sistema públic de salut.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s