Sackett i la seva contribució a la Medicina científica

Ens ha deixat David Sackett, pare de la Medicina Basada en l’Evidència. (resum de Tribute to David Sackett)

Va començar la seva carrera professional al Canadà, dedicant-se a l’Epidemiologia Clínica a la Universitat de McMaster, fins que va acceptar una càtedra a la Universitat d’Oxford el 1994.

Va ser el mestre d’una nova generació de científics clínics i va treballar amb ells per crear i difondre la pràctica de la medicina basada en l’evidència a tot el món.

Contribucions més notables

  • Mètodes d’investigació per aplicar a les novetats diagnòstiques i terapèutiques per a la cura de la salut.
  • L’ús d’aquests mètodes per avaluar la validesa científica i la significació clínica de nombroses intervencions mèdiques;
  • i l’educació dels metges en la comprensió i aplicació dels resultats de “la millor evidència disponible de la investigació” en la pràctica clínica.

Aquestes contribucions han millorat considerablement el rigor i el poder dels mètodes d’investigació en epidemiologia clínica, el que porta a la seva legitimació com a base per a l’atenció de salut basada en l’evidència.

MBE d.sackett

La formació dels metges en la comprensió i aplicació dels resultats de “la millor evidència actual de la investigació” en la pràctica clínica

Els èxits educatius de David Sackett són almenys tan importants com les seves contribucions científiques. Ell és un dels tres fundadors de l’epidemiologia clínica moderna (juntament amb Archie Cochrane del Regne Unit i Alvan Feinstein als EUA) i ha contribuït probablement a l’educació de més epidemiòlegs clínics que ningú al món, tant directament com a través del seu desenvolupament i estimulació dels programes epidemiològics clínics de tot el món.

No obstant això, la més excel·lent contribució educativa de Sackett ha estat probablement en l’elaboració i promulgació de les estratègies per a l’ensenyament dels estudiants clínics i professionals (en la medicina i moltes altres professions de la salut) per ser millors usuaris de l’evidència de la investigació sanitària en l’examen dels pacients, la interpretació de les proves de diagnòstic i la gestió dels seus problemes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s