La col·laboració entre l’administració, empreses de tecnologia i professionals fa possible projectes molt difícils i costosos si cadascú ho intenta pel seu compte.
En aquest cas l’objectiu compartit és aconseguir arribar a les persones amb mobilitat reduïda per satisfer les seves necessitats en salut.
El projecte del qual hem presentat la prova pilot s’ha fet conjuntament des de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació i2cat i l’EAP Sardenya i el CAP Larrard, amb l’interès del col·legi de metges i Barcelona Mobile World Capital per fer-ho extensible.
Es tracta d’una eina de teleassistència: integrar la video-visita en l’entorn segur de la Història Clínica, i fer-la simple per arribar al màxim nombre de gent possible.
Per la prova pilot s’han seleccionat:
– Pacients joves amb mobilitat redüida,
– Pacients inclosos en el programa d’Atenció Domiciliària
– Pacients crònics complexos que requereixen visites de seguiment
– Persones de més de 65 anys que utilitzen habitualment les eines TIC del centre d’atenció primària, com demanar hora per web.
Es tracta de visites que en alguns casos poden substituir desplaçaments, en d’altres són complementàries, tenint en compte una de les funcions principals de l’atenció familiar i comunitària: acompanyar a les persones.
L’èxit o el fracàs dependrà de la utilitat que li trobin els usuaris i professionals. I del desenvolupament per fer-la una eina fàcil i per a tothom