Web Mèdic Acreditat

El Col·legi de Metges de Barcelona @COMBarcelona ha decidit renovar el servei de Web Mèdic Acreditat (WMA).

És una iniciativa històrica (té més de 15 anys), amb un èxit innegable (més de 1000 webs acreditats).

Ens han demanat la col·laboració a un grup de professionals de diverses procedències per aconseguir actualitzar, redefinir i millorar el servei.

El primer de tot, és per a què serveix un sistema d’aquest tipus. El col·legi de metges té una funció social d’orientar i protegir els ciutadans. I les pràctiques en  l’entorn virtual haurien de seguir els mateixos principis que en la consulta física.

Jornada WMA

En un estudi liderat per la Dra. Bea Jimenez @jimenezmbeatriz a l’EAP Sardenya vam poder constatar que l’ús d’internet per part dels pacients és molt elevat i que la majoria el fan servir per buscar temes de salut i relacionats amb els seus símptomes. I el que és més rellevant, ho fan abans d’anar a veure el seu metge i la majoria a més, no li diuen!

Així que fa falta parlar amb els pacients de l’ús d’Internet i les xarxes socials i no amagar el cap sota l’ala. I si podem assessorar sobre quines són les fonts fiables, molt millor. I aquí és on el segell WMA pren la seva importància.

La rellevància de la nova etapa de WMA radica  en posar l’èmfasi en que es tracta d’un segell d’adhesió voluntària, on, a més de complir una sèrie de criteris mínims, el WEB que es vol acredita subscriu i fa seus els principis de bona pràctica.

WMA manté una xarxa sentinella i facilita la interconnexió amb els usuaris dels webs per notificar qualsevol canvi que no s’adigui als principis.

Ara tocarà acreditar aquest blog 🙂

1 thoughts on “Web Mèdic Acreditat

Add yours

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.

Up ↑