Qualitat, burocràcia i equips docents

Com a cap d’estudis d’Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària estic perplex de forma permanent des de fa anys per la deriva burocràtica del  reconeixement docent per part de les administracions.

Perplex, un any més per la infinitat de requisits sense sentit que ens demana l’administració.

Les entitats de l’àmbit de la salut integrades en el sistema públic poc a poc han anat valorant la conveniència d’homologar-se des del punt de vista de la qualitat a través de qualificacions de prestigi.

Entre els equips de base associativa és un fet consolidat, com l’EAP Sardenya en el sistema ISO. N’hi ha d’altres. Entre els factors que es valoren, per cert, també hi ha l’àmbit formatiu.

Des del CAT Salut també s’ha treballat de forma seriosa en la consolidació de standards de qualitat.

presentacio MetgeACasa

Pel que fa a les unitat docents, sempre m’ha semblat que hi havia una reiteració absurda. Un centre que és apte pel sistema públic, no és apte per la docència? No hi hauria d’haver un compromís explícit?

Una altra cosa són els professionals i els equips i la seva motivació i formació per la docència. Però: cal tornar a revisar totes les estructures per decidir si poden ser docents o no?

Entre els criteris, realment algú creu que és millor un centre amb molts professionals, molts pacients i molts residents que un centre rural amb un professional motivat per transmetre el coneixement?

I algú ha pensat  quants funcionaris té el ministeri de torn per supervisar de forma burocràtica i estúpida les característiques de cada centre?

Tot el temps dedicat a omplir papers absurds per les secretaries de les unitats docents, quan n’hi ha, o dels propis caps d’estudis, no s’hauria de dedicar a avançar en la millora de l’aprenentatge, en la consolidació de la docència en els equips, en la recerca en metodologia docent?

Que s’ho facin mirar! I que no ens confonguin! Això no té res a veure amb la qualitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: