Els residents i la identitat digital

Taller d’introducció a la Medicina de Família, residents R1. Primera pregunta: què és la identitat digital? Quina és la vostra identitat digital? La cuideu? Resposta: cares amb ulls com a taronges.

En general els residents, com la majoria de professionals no tenen cura de la seva identitat digital. D’entrada és un concepte que no s’explica a les facultats, ni se li dóna la importància creixent que tindrà per les seves vides professionals.

És important planificar com volem que se’ns conegui a les xarxes socials. Tenir controlada la pròpia imatge no és difícil però no està exempt de perills.

      Miedo a las redes sociales (Mónica Lalanda)

Uns quants consells per a residents… i altres professionals

Si tecleges el teu nom a Google, segurament veuràs que surt el teu perfil de LinkedIn (si en tens!), una fitxa al centre on treballes, un enllaç al teu blog (idem!) personal, les fotografies que alguns amics han penjat als seus perfils de Facebook, notícies en les quals es parla de tu… Tot això configura la teva identitat digital. Molta informació de la qual potser no ets conscient que està a només un clic per a moltes persones.

Per valorar l’estat de la identitat digital jo recomano practicar l’egosurfing de tant en tant“, ha aconsellat Cristina Aced, consultora de comunicació especialitzada en l’àmbit digital. “És a dir, teclejar el nostre nom per saber què surt a Google, què diuen de nosaltres, quins enllaços apareixen a les primeres posicions”

No és que et venguis millor sortint a Internet, però sí que reflecteix la teva identitat com a professional sanitari.

“Cal realitzar una gestió proactiva de la identitat digital”. Si un professional sanitari vol tenir una bona presència a Internet i crear-se una identitat digital, “a banda d’un perfil a LinkedIn ha de tenir un blog i un compte a Twitter”

La iniciativa d’introduir aquest concepte ben aviat en la carrera professional dels metges i infermers és fa necessària. Potser d’aquí uns anys ens coneixerem tutors i residents R1 d’aquesta manera?

 

One thought on “Els residents i la identitat digital

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: