Salut mental dels residents

El 30% dels MIR acaben el primer any de residència amb malestar psicològic

El Web del Col·legi de Metges de Barcelona es fa ressò de l’article publicat  a la revista JAMA on  es fa una revisió de diferents estudis sobre la matèria.

La revista  alerta sobre l’existència de depressió entre els MIR dels Estats Units d’Amèrica (EUA). 

En el nostre àmbit la Fundació Galatea, de la que forma part el Col·legi de Metges de Barcelona, ha realitzat un estudi longitudinal sobre la salut del MIR amb resultats similars.

Solucions?

Segons el Dr. Antoni Trilla, cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, les solucions “són de dos tipus”. Cal invertir temps i recursos en ensenyar com detectar i reduir el risc d’estrès i depressió en els alumnes de Medicina, als MIR i als seus tutors. 
I donar més i millor supervisió, un mentor o tutor de referència, més treball en equip i més de descans quan sigui necessari. 

I els residents de Medicina de Família ?

Alguns estudis diuen que la Medicina de família és una de les especialitats que més porten cap a l’ansietat i la depressió.
Tenim la sort de comptar amb un tutor per resident durant tota la residència. Aquest vincle és cabdal per vehiculitzar les pors i estressos propis d’aquest periode d’aprenentatge.
Durant l’estada a l’hospital és quan és més difícil mantenir aquest vincle, i el tutor hospitalari juga un paper molt important, tot i que més diluit.
Les guàrdies són un dels moments més estressants pel resident. Un article  ens aconsella com Com  enfrontar-se a una guàrdia.
La Fundació Galatea va publicar una guia per a tutors i residents. Cal estar atents entre tots!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s