Ser metge o fer de metge

Reflexionàvem aquesta setmana amb la gent de la secció e-salut del comb sobre les barreres de la telemedicina entre els professionals.

I justament una podria ser la compartimentació del nostre dia a dia. Voler separar la feina de la vida privada. El pànic a rebre o mantenir contacte amb els pacients fora de l’horari laboral.

La telemedicina té això. Desmunta els horaris, no pots ser un funcionari i obrir-te a les xarxes.

L’Albert Jovell dissortadament desaparegut abans d’hora, ens va deixar un munt de reflexions sobre la nostra professió. Algunes d’elles van en aquesta direcció. Ser metge o fer de metge.

La professió mèdica ha guanyat en drets laborals amb la laboralització, al treballar per compte d’altri. Però això ens fa menys flexibles.

Tenim incorporades les xarxes socials en la nostra vida social i privada. Com la resta de la societat som cada vegada més 2.0. Però no les volem en la nostra relació amb els pacients. Ens fan por.

Aquells professionals que “eren metges”, a més de “fer de metges” de generacions anteriors, serien més agosarats que nosaltres amb la implicació amb la telemedicina?

 

4 thoughts on “Ser metge o fer de metge

  1. Sin miedo, pero con respeto, cautela, conocimiento y misma buena praxis que en la Medicina presencial.
    La separación entre presencia personal y digotal está cada vez más difuminada.
    Buena reflexión. iGracias!

  2. Ser o fer de metge també ha de permetre poder tenir una vida… sens dubte aquesta professió és vocacional. Molts dediquem molt de temps personal a seguir millorant en la nostra professió, però també cal posar algun limit per poder tenir vida privada, o si no, al final acabes no tenint vida, perquè, per desgràcia, la feina d’un metge mai s’acaba…

  3. El metge no es un superhuma, si no preserva una “vida” deixara de ser un bon profesional, treballar i viure, organitzar la feina i saber viure, la medicina moderna vol entre altres molta formacio (durant la qual no pots ser metge) la existència d’estructures de suport permeten fer de metge correctament, sense perdre una vida. Uns pacients ben seguits i informats normalment saben que hi ha un temps per cada cosa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s