L’autogestió, 20 anys

20 anys després de la primera Entitat de Base Associativa (EAP El Remei) ens tornem a trobar per fer balanç d’on som a la Jornada ACEBA.

docencia i autogestio

Moments difícils per parlar-ne serenament. Des de la crisi econòmica (aviat farà 10 anys!) i les següents retallades pressupostàries, el sistema públic ha estat molt tensionat.

S’han barrejat conceptes a vegades per ignorància, a vegades intencionadament, posant al mateix sac proveïdors i privatització, gestió  privada i afany de lucre. Un terreny on les EBAs han tingut les de perdre (atrapats entre grans holdings, sindicats i discursos  on preval la ideologia sobre l’impacte en salut), tot i els evidents resultats positius de la seva gestió pel sistema català de salut.

La conseqüència més evident, la manca de creixement en nombre d’equips autogestionats. Molt poques noves experiències, i un futur incert.

El model català havia aconseguit un ample consens a la societat. Seria bo reprendre’l i en aquest marc redefinir les EBAs, que són un actiu del sistema públic de salut.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s