Avaluació de la competència. Passem a l’acció

Article publicat al Butlletí APSalut

L’Avaluació de la Competència Objectiva i Estructurada (ACOE) és una prova d’avaluació dissenyada específicament per avaluar les competències professionals.

Per primer cop, el 2023 hem pogut organitzar una ACOE a la unitat docent UDACEBA. Necessitàvem un nombre mínim de residents per tota la infraestructura de la prova, que ja tenim (40). Ens hem centrat en els Residents MIR: hem proposat l’avaluació dels residents de medicina de família en diferents àrees com ara: la comunicació clínica, l’anamnesi, l’exploració física, les habilitats, el maneig, les activitats preventives i l’atenció a la família.

La prova segueix l’estàndard de les ACOEs fetes per la SEMFyC i la CAMFiC, i moltes universitats de Catalunya que han implementat l’ACOE com a mètode d’avaluació de la competència clínica dels seus estudiants. Té com a objectiu informar del procés d’aprenentatge dels residents, utilitzant la informació de l’avaluació per al feed-back posterior que poden fer individualment i amb el seu tutor. Per tant, l’ACOE d’UDACEBA té com a finalitat l’avaluació formativa.

Autor: Casasa Plana, Albert
Títol: Avaluació de la competència. Passem a l’acció
Revista: APSalut. Volum 11. Número 1. Article 211
Data: 20 de març de 2023

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: